Home Ενημέρωση Ανακοινώσεις Απολογισμός Μαραθωνίου

Απολογισμός Μαραθωνίου

Στις 31 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο 28ος Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Φέτος, ο αγώνας είχε επετειακό χαρακτήρα αφού συμπληρώθηκαν 2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο φτάνοντας, σύμφωνα με το ΣΕΓΑΣ, περίπου τις 22.000!

Ανάμεσα στους δρομείς ήταν οι καλύτεροι μαραθωνοδρόμοι του κόσμου, διάσημοι αθλητές, γνωστές προσωπικότητες και άνθρωποι από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ήρθαν στην Αθήνα μόνο και μόνο για να λάβουν μέρος σ’ αυτή τη σημαντική εκδήλωση.

Από τις 10:00 έως τις 17:30, λειτούργησε στο γυμναστήριο του Φωκιανού (απέναντι από το Καλλιμάρμαρο στάδιο) ειδικός χώρος μάλαξης για τους δρομείς. Περισσότεροι από 50 ρεφλεξολόγοι, μασέρ και φυσιοθεραπευτές μαζεύτηκαν εθελοντικά για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Ανάμεσα σ’ αυτούς ήμουν κι εγώ…

Η χειρομάλαξη ξεκίνησε πρώτα με τους αθλητές των «μικρών μαραθωνίων» (5 και 10 χλμ) και κορυφώθηκε με τους αθλητές του Κλασσικού Μαραθωνίου (42 χλμ). Η εργασία μας ήταν απαιτητική αλλά ταυτόχρονα ευχάριστη. Εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης, δουλεύαμε χωρίς ευκαιρία για ξεκούραση αλλά η ταυτόχρονη συνύπαρξη και συνεργασία τόσων ανθρώπων, συγγενικών ειδικοτήτων είναι κάτι που σου δίνει ενέργεια για να συνεχίσεις. Η αναμονή των δρομέων για μάλαξη, μετά από την υπερπροσπάθεια και τη μεγάλη καταπόνηση, δείχνει πόση αξία είχαν οι υπηρεσίες που τους προσφέραμε. Και η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι στο τέλος, όταν έχεις καταφέρει να τους ανακουφίσεις έστω και στα λίγα λεπτά που είχες τη δυνατότητα να το κάνεις.

Λίγο μετά τις 11:00, μια μικρή ομάδα των 6 ατόμων, της οποίας ήμουν μέλος, εγκαταστάθηκε σε άλλο χώρο για να κάνει μάλαξη αποκλειστικά στους πρώτους αθλητές του αγώνα, λίγο μετά τον τερματισμό τους. Προσφέραμε τις υπηρεσίες μας σε αθλητές κυρίως από την Κένυα αλλά και άλλες χώρες της Αφρικής και της Ευρώπης. Αθλητές που προπονούνται όλο το χρόνο για να τρέχουν σε μαραθωνίους όπως αυτός της Αθήνας. Σίγουρα μια πολύτιμη εμπειρία για εμάς!

Θα ήθελα να κάνω ειδική αναφορά στη φετινή Ελληνίδα πρωταθλήτρια και 5η στο σύνολο, Κωνσταντίνα Κεφαλά που είχα την τιμή να της κάνω μάλαξη. Την ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και τη συγχαίρω για την πρωτιά και την επίδοσή της, αν και ήταν η πρώτη φορά που έτρεχε σε μαραθώνιο!

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για την αδιάκοπη εργασία και συνεργασία, τους υπεύθυνους της οργάνωσης, όλους όσοι συμμετείχαν και κυρίως τον καθηγητή μου Σπύρο Δημητράκουλα, χωρίς τον οποίο δύσκολα θα γινόταν αυτό το εγχείρημα.

Ελπίζω την επόμενη χρονιά να είμαστε πάλι εκεί και ακόμα πιο πολλοί!

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μαραθώνιος (Άνδρες)

1. Bett Raymond   2:12:40

2. Kipkorir Jonathan   2:14:05

3. Kimutai Edwin   2:15:21

 

Μαραθώνιος (Γυναίκες)

1. Drazdaukaite Rasa  2:31:06  

2. Glok Olga  2:33:51

3. Stanko Svitlana  2:38:59


Μαραθώνιος (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών) 

1. Παρμάκης Μιχαήλ  2:20:48 

2. Θεοδωρακάκος Δημήτρης  2:21:44 

3. Πούλιος Κωνσταντίνος  2:25:19

 

Μαραθώνιος (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών)

1. Κεφαλά Κωνσταντίνα  2:40:36 

2. Καριμάλη Μάγδα  2:44:58 

3. Γαζέα Μαγδαληνή  2:47:19

 

Αγώνας 10 χλμ.

1. Καλδής Θεοδόσης   32:33 

2. Καμπιτάκης Νικόλας   34:37 

3. Αντώνιος Δημήτριος Παπαδημητρίου   34:45 

 

Αγώνας 5 χλμ. 

1. Μερούσης Χριστόφορος   15:27 

2. Δρόσος Κωνσταντίνος  15:56 

3. Γιάννης Ζερβάκης  16:07 


Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για την αδιάκοπη εργασία και συνεργασία, τους υπεύθυνους της οργάνωσης, όλους όσοι συμμετείχαν και κυρίως τον καθηγητή μου Σπύρο Δημητράκουλα, χωρίς τον οποίο δύσκολα θα γινόταν αυτό το εγχείρημα.

   Ελπίζω την επόμενη χρονιά να είμαστε πάλι εκεί και ακόμα πιο πολλοί!